Startsida Umeå kommun

Stöd till barn och unga med psykisk ohälsa

Det finns många olika typer av psykiska problem, tillstånd och livssituationer som kan göra att man mår dåligt. Menyn till vänster ger dig information om psykisk ohälsa, råd om vad man kan göra och vart man kan vända sig för att få vård, stöd och hjälp. Informationen vänder sig både till dig som är ung och dig som är anhörig.

Var man kan söka och få stöd kan variera, det beror på vilken typ av problem det är och vilken hjälp som behövs. Kommunen, landstinget och andra aktörer i samhället erbjuder stöd. På varje sida finns länkar till mer information och kontaktuppgifter för att få hjälp. En del länkar tar dig vidare till sjukvårdsrådgivningen, 1177.se.

Akut hjälp

Telefonnummer du kan ringa om du behöver akut hjälp vid psykisk ohälsa hos barn och unga:

Kontakter för akut hjälp

Mottagningsenheten guidar

Vid mer omfattande behov finns stöd och hjälp som inte presenteras här. Kontakta socialtjänstens mottagningsenhet för mer information och ansökan.

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.