Startsida Umeå kommun
Två personer springer på löparbana

Cirkelträning och prova på-friidrott för seniorer

Tisdag 11 september startar terminens träning i friidrottshallen på Nolia för dig som är 65 år eller äldre. Du deltar kostnadsfritt och på plats finns ledare som inspirerar och hjälper till att anpassa rörelser efter behov.

Tisdagar från och med 11 september till och med 11 december har du som är 65 år eller äldre möjlighet att testa på friidrottsgrenar eller vara med på cirkelträning mellan klockan 11–12 i friidrottshallen på Nolia i Umeå. Du deltar kostnadsfritt och det kräver ingen föranmälan.

Anpassat efter förmåga

Friidrottshallen på Nolia erbjuder möjligheter att röra på sig efter sin förmåga, med eller utan hjälpmedel. Du kan gå eller springa på löparbanor och prova på olika friidrottsgrenar eller delta på ledarledd cirkelträning. Det skapar även tillfälle att träffa nya människor. På plats finns ledare som hjälper dig att komma igång efter förmåga, dagsform och träningsvana.

En satsning för dig som senior

Att erbjuda seniorer en ett brett utbud på träningsaktiviteter är en del av Umeå kommuns satsning på att öka den fysiska aktiviteten hos personer som är 65 år och äldre. Förutom träning i friidrottshallen har du som är 75 år eller äldre möjlighet att träna gratis på Storsjöhallen, på Navet eller i Sävar simhall under 2018. För att hämta ut ditt träningskort, besök den anläggning du vill simma och/eller träna på.

Kontakt

Jonna Kling Segrén
friskvårdssamordnare
Umeå kommun
070-579 55 55
jonna.segren@umea.se

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.