Startsida Umeå kommun
Miljöpristagare 2018

Christofer Englin, Tobias Österberg, Miriam Lange Bålman, Ingela Hansson och Maxim Vlasov tog emot priset till REKO-ring. Tvåa från vänster Katharina Radloff, miljöstrateg, Umeå kommun, och längst till höger Marie-Louise Rönnmark, ordförande, kommunfullmäktige.

REKO-ring Umeå får miljöpriset 2018

Umeå kommuns miljöpris 2018 går till REKO-ring Umeå. Priset delades ut vid kommunfullmäktiges sammanträde 17 december. – Priset är en viktig bekräftelse av vårt arbete. Vi är bara fem här, men om alla som bidrar var här skulle det vara bra många fler. Tack för priset, vi är hedrade, sade ordförande Maxim Vlasov i kommunfullmäktige.

Motivering:

REKO-ring Umeå har tilldelats Umeå kommuns miljöpris 2018 för sitt stora engagemang i att möjliggöra en hållbar matkultur i regionen.

Genom att koppla ihop lokala producenter med konsumenter utan mellanhänder skapar REKO-ringen ett lätt och transparent sätt att följa maten från jord till bord.

Detta bidrar till att öka intresset och efterfrågan på hållbar mat i Umeå och är populärt bland både producenter och konsumenter.

Sedan starten har REKO-ringen växt till hela 5 000 medlemmar som tillsammans skapar stora lokala värden!